5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕΛΙ

 

 


1.Είναι  θρεπτικό! 

Μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή από την επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη,και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που δεν έχουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Το μέλι,αυτό το φυσικό υγρό από τις μέλισσες περιέχει πολλές βιταμίνες, όπως Β6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ και ορισμένα αμινοξέα και ανόργανα άλατα συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, χαλκού, σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο.



2.Πρόκειται για μια υγιεινή διατροφική επιλογή! 

Το μέλι έχει χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (GI), που σημαίνει ότι τα σάκχαρα του μπορεί να απελευθερωθούν σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.  

Η συνεχής κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη εκτοξεύει την απελευθέρωση ινσουλίνης στο σώμα μας, ως αποτέλεσμα να υπερλειτουργεί το πάγκρεας για να μεταβολίσει την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.

3.Χτίζει ανοσία στις ασθένειες! 


Το μέλι περιέχει απο την φύση του αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να καταστρέψουν τη δράση των χημικών παραγόντων οι οποίοι έχουν συνδεθεί με πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος.  

Τα αντιοξειδωτικά του μελιού βοηθούν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών στο σώμα, και αποτελούν μέρος της προμήθειας θρεπτικών συστατικών στο σώμα για την ανάπτυξη των νέων ιστών.  

 Εξαιτίας αυτού, για αιώνες, το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο απο διαφορετικούς πολιτισμούς ως φυσική θεραπεία για πολλές ασθένειες, και παραδοσιακά ως μια αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι,για παράδειγμα, το μέλι και το ξύδι μήλου τονωτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και την κακή αναπνοή. 

Επίσης το μέλι καταπολεμά τις φλεγμονές χωρίς να προκαλεί παρενέργειες στον οργανισμό. Η αντιφλεγμονώδης δράση του έχει αποδειχθεί με βιοχημικές αναλύσεις, έρευνες σε πειραματόζωα και κλινικές έρευνες. Με την επάλειψη των πληγών με μέλι παρατηρείται υποχώρηση της φλεγμονής, υποχώρηση του οιδήματος γύρω από την πληγή και μεγάλη ελάττωση του πόνου.

4.Το μέλι μας δίνει δύναμη!

 Αυτή ίσως είναι το πιο κοινή απάντηση που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους όταν ρωτούν "γιατί είναι το μέλι καλό για μας;"

 Μια μεγάλη φυσική πηγή υδατανθράκων που παρέχουν τη δύναμη και την ενέργεια για το σώμα μας,το μέλι είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στο να ενισχύει άμεσα την απόδοση, την αντοχή και τη μείωση της μυϊκής κόπωσης των αθλητών. 

Τα φυσικά σάκχαρα του μελιού, η φρουκτόζη και η γλυκόζη παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της κόπωσηςκατά τη διάρκεια της άσκησης και απορροφώνται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος και αφομοιώνονται από το σώμα.

Επίσης, το μέλι είναι απαλλαγμένο από χοληστερόλη και έχει αναφερθεί ότι η προσθήκη μικρών ποσοτήτων απο αυτό στην καθημερινή διατροφή θα μπορούσε ακόμη και να βοηθήσει να κρατήσει τα επίπεδα χοληστερόλης υπο έλεγχο. 

5.Δεν παχαίνει,ομορφαίνει!

 Οι αντιγηραντικές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές απο την αρχαιότητα.Μάλιστα η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα και έβαζε το μέλι στε πρόσωπο και σώμα ως μάσκα ομορφιάς.

 Σήμερα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός προϊόντων μελιού στην αγορά για την περιποίηση των μαλλιών, φροντίδα των βρεφών, φροντίδα του δέρματος για τα αντηλιακά, κρέμες χεριών, και ενυδατικές κρέμες προσώπου.

Οι υγροσκοπικές ιδιότητες του μελιού είναι ένα ιδανικό συστατικό καλλυντικών δεδομένου ότι βοηθά το δέρμα να συγκρατήσειτην υγρασία του,αφήνοντάς το ενυδατωμένο και φρέσκο,μεταξένια απαλό και εύπλαστο.. 

Οι αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες υποστηρίζουν επίσης την ικανότητα του δέρματος να ανανεωθεί. 

Αν και σε καμία περίπτωση τα προϊόντα της μέλισσας δεν είναι φάρμακα, ούτε μπορούν να τα υποκαταστήσουν, έχουν τη δυνατότητα να δράσουν συμπληρωματικά βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμήσει την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί.

 

Έχει πολλές προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες για τις ανθρώπινες ασθένειες.

Ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, το έλκος στο στομάχι, μερικές καρδιακές παθήσεις, τη δυσκοιλιότητα και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και αντοχή, αυξάνει τις διανοητικές ικανότητες, καταστέλλει την κόπωση και εξάντληση. Χαρίζει υγεία και μακροζωία.

Συνιστάται ιδιαίτερα σε αθλητές και παιδιά άνω του ενός έτους, καθώς και σε ηλικιωμένους πάντα κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του γιατρού σας.

Άνθρωποι που έζησαν πολλά χρόνια φαίνεται να οφείλουν την μακροζωία τους αλλά και την καλή ποιότητα της ζωής τους στην καθημερινή κατανάλωση μελιού.

Ο μεγάλος μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας αναφέρει ότι αν κατάφερε να φτάσει σε μεγάλη ηλικία, το χρωστούσε στο μέλι.

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούνταν παράλληλα με το βασικό τους επάγγελμα και με τη μελισσοκομία, στην οποία αποδίδουν την καλή ποιότητα ζωής που απολάμβαναν και τη μακροζωία τους:

Βέρα Μινκίνα έζησε 101χρόνια
Μαξίμ Μέντοβ 105 χρόνια
Άννα Ποντόλκινα έζησε 105 χρόνια
Φεντόρ Φιόνοβ έζησε 115 χρόνια
Αντεμ Λαγκιασβίλι έζησε 150 χρόνια
Βασίλι Τισκίνε έζησε 144 χρόνια
Φόμας Βόζνισκ έζησε 130 χρόνια
Γκουνάκμεϊ Γκέεβ έζησε 166 χρόνια
Σίραλι Μουσλίμοβ έζησε 170 χρόνια
Βασίλιεβ Πανάκ Μεμέτογλου έζησε 110 χρόνια
Λ. Καμαντάνζε έζησε 115 χρόνια

Μαχμούτ Αϊβάζοβ έζησε 150 χρόνια, ασχολείτο με τη μελισσοκομία, είναι πεπεισμένος ότι το μέλι και η εργασία στον ελεύθερο αέρα είναι το καλύτερο ελιξίριο για την παράταση της ζωής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις