ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ 

ΜΕΡΟΣ Α'



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ σε ακραιες καταστασεις,οι θεραπειες που προσφερει η συγχρονη ιατρικηδινουν απαραμιλλες δυνατοτητες στην ανακουφιση απο τα συμπτωματα και την σωτηρια των ανθρωπων.

Σε ενα αρθρο εφημεριδας το 1993,περιγραφονταν οι φοβερες συνθηκες σε ενα νοσοκομειο στο σπαρασσομενο απο τον πολεμο Σαραγιεβο,οπου οι γιατροι εχοντας ελλειψη των συμβατικων ιατρικων προμηθειων και φαρμακων αναγκαστηκαν να χρησιμοποιησουν ενα πασιγνωστο ευρωπαικο βοτανο την βαλεριανα(valeriana officnialis) ως παυσιπονο για τους τραυματιες και αναισθητικο.
ΡΙΖΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑΣ
Η ορθοδοξη φαρμακευτικη ιατρικη διατηρει τον ανθρωπο στη ζωη και καταπολεμα μολυνσεις στις οποιες αλλα ειδη θεραπειας μπορουν να προσφερουν ελαχιστα.

Παρα τις εντυπωσιακες προοδους και τα πλεονεκτηματα της συμβατικης ιατρικης,ειναι πασιφανες οτι η βοτανοθεραπευτικη εχει πολλα να προσφερει.Ας μην ξεχναμε οτι μεχρι και πριν 80 περιπου χρονια οι ανθρωποι βασιζονταν σχεδον ολοκληρωτικα στα φυτα για την θεραπεια καθε ειδους ασθενειας,απο βηχα και κρυολογηματα εως και παθησεις απειλητικες προς την ζωη οπως η φυματιωση και η ελονοσια.

Σημερα,τα γιατρικα απο βοτανα ξαναρχονται στο προσκηνιο,γιατι η αποτελεσματικοτητα των συμβατικων φαρμακων,οπως των αντιβιοτικων,που καποτε ειχαν παγκοσμια αποτελεσματικοτητα σε σοβαρες λοιμωξεις,εχει εξασθενησει.
Με την παροδο των χρονων,οι μολυσματικοι μικροοργανισμοι εχουν αναπτυξει ανθεκτικοτητα στα συνθετικα φαρμακα με αποτελεσμα να γινει μεταστροφη στα βοτανα σε πολλες περιπτωσεις,οπως για παραδειγμα το βοτανο αρτεμησια και το ενεργο συστατικο του η αρτεμισετινη,χρησιμοποιειται σημερα για την θεραπεια της ελονοσιας στις περιοχες του κοσμου οπου τα πρωτοζωα που την προκαλουν δεν ανταποκρινονται πλεον στα συμβατικα φαρμακα.
Ετσι η βοτανοθεραπευτικη συμπληρωνει συχνα την συμβατικες θεραπειες,προσφεροντας ασφαλη και καλως ανεκτα απο τον οργανισμο γιατρικα για χρονιες παθησεις οπου η συχρονη ιατρικη δεν εχει καταφερει οπως ασθμα,αρθριτιδα,συνδρομο ευερεθιστου εντερου κ.α.
Επιπλεον η ανησυχια για τις παρενεργειες της βιοιατρικης ενθαρυνει τους ανθρωπους να σταφουν προς πιο ηπιες και φυσικες μορφες θεραπειας.
Εκτιμαται οτι σε ποσοστο 20% των ασθενων στα νοσοκομεια της δυσης βρισκονται εκει λογω παρενεργειων των διαφορων συγχρονων θεραπειων.
Συνεχιζεται...














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις