ΦΤΙΑΞΤΕ ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ

Το βαλσαμοχορτο σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτικά και φυσικά προϊόντα που υποβοηθούν την υγεία του ανθρώπου. Ισχιαλγίες, πληγές, εγκαύματα, μώλωπες, στομαχικές διαταραχές, γαστρεντερίτιδες, ελαφράς μορφής έλκη, στομαχόπονοι, πόνοι των αρθρώσεων, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και πολλές ακόμη ιδιότητες το κατατάσσουν μεταξύ των πιο ωφέλιμων για τον άνθρωπο βοτανολογικών σκευασμάτων.
Oι θεραπευτικές του ιδιότητες


  • Aντικαταθλιπτικό, ηρεμιστικό, αντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σε αϋπνίες. 
  • Aντιφλογιστικό και επουλωτικό για εγκαύματα και πληγές. Eπίσης, θεωρείται ότι επιταχύνει την εξαφάνιση των στιγμάτων της λευκόρροιας και των σκληρών όγκων του δέρματος.
  • Tονωτικό και διεγερτικό για εξασθενημένους οργανισμούς. 
  • Kαταπραϋντικό και ανακουφιστικό σε βρογχίτιδα, βήχα, άσθμα.
  • Eμμηναγωγικό - ρυθμιστικό της εμμήνου ρύσεως.
  • Διουρητικό.
  • Σπασμολυτικό.
  • Για στομαχικές-εντερικές διαταραχές.
  • Aντιπυρετικό και παυσίπονο. 

   Ας παμε να δουμε πως μπορουμε να το φτιαξουμε:


Αφού κόψουμε το φυτό κοντά στο άνθος του, χωρίς να το ξεριζώσουμε και μάλιστα στην εποχή που βρίσκεται σε ανθοφορία (Μάης – Ιούνης)
Ρίχνουμε τις κορφές με τα άνθη σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο το οποίο βρίσκεται μέσα σε
γυάλινη φιάλη, σε ποσότητα 40% σπαθόχορτο και το υπόλοιπο  ελαιόλαδο και το αφήνουμε στον ήλιο για 2-3 ημέρες ούτως ώστε  να κοκκινήσει. ΔΕΝ πρέπει να αφήνουμε το σπαθόλαδο περισσότερες ημέρες στον ήλιο, γιατί το ελαιόλαδο που περιέχει, αν είναι εκτεθειμένο για αρκετές ημέρες στον ήλιο ταγκιάζει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο, παρά μόνο για εξωτερική χρήση.Εαν ωστοσο δεν εχουμε θεμα και η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι εξωτερικη,τοτε ναι μπορουμε να το αφησουμε παραπανω στον ηλιο.
Μετά από 30 έως 40 ημέρες το σπαθόλαδο είναι έτοιμο για χρήση.
Πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.

 Το βαλσαμολαδο δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

 Το βαλσαμόλαδο μπορείτε να το βρείτε έτοιμο χειροποίητο ,παραδοσιακά παρασκευασμένο σε γιάλινη συσκευασία των 100ml και 250 ml το οποίο θα είναι πάλι διαθέσιμο μετά τον Αυγουστο,λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες: beewaxnature@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις