ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ 

ΜΕΡΟΣ Β'

 

Η ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ:

Τα περισσοτερα χρησιμοποιουμενα κοινα βοτανα ειναι εξαιρετικα ασφαλη.Αλλα καποια αλλα μπορει να προκαλεσουν παρενεργειες και,οπως ολα τα φαρμακα,τα γιατρικα απο βοτανα θα πρεπει να αντιμετωπιζονται με την αρμοζουσα επιφυλαξη.Ετσι λοιπον πριν κανουμε χρηση του οποιοδηποτε βοτανου πρεπει να γνωριζουμε τις δρασεις του.Για παραδειγμα η εφεδρα(Εphedra sinica)μπορει να αποβει τοξικη σε εσφαλμενη δοσολογια.

 ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ Η ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!

αριστερα η εφεδρα (Εphedra sinica)





ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ:

 Η ικανοτητα ενος φαρμακου απο βοτανα να επιδρα στα συστηματα του οργανισμου,εξαρταται απο τα χημικα συστατικα που περιεχει (την συσταση του).

Οι επιστημονες αρχισαν για πρωτη φορα να εξαγουν και να απομονωνουν χημικες ουσιες απο τα φυτα τον 18ο αιωνα και απο τοτε επικρατησε η συνηθεια να εξεταζουμε και να κατατασσουμε τα φυτα υπο τους ορους των ενεργων συστατικων τους.

Αν και ειναι σημαντικο να κατανοηθει η δραση του καθε ενεργου συστατικου ξεχωριστα,η βοτανοθεραπευτικη, σε αντιθεση με την βιοϊατρικη,αποσκοπει στη χρηση και τις δρασεις ολοκληρων των φυτων-φαρμακων.

Ολοκληρο το βοτανο εχει μεγαλυτερη αξια, καθως το θεραπευτικο γνωρισμα τους ειναι αποτελεσμα του αθροισματος ολων των μερων του φυτου, τα οποια αλληλεπιδρουν με πολυπλοκο τροπο για να δωσουν το γιατρικο.

Τα φυτα περιεχουν εκατονταδες,ισως και χιλιαδες,διαφορετικων συστατικων τα οποια αλληλεπιδρουν μεταξυ τους με τροπο που η επιστημη ακομα προσπαθει να καταλαβει.

Αλλωστε στον ανθρωπινο οργανισμο ταιριαζουν πολυ περισσοτερο οι θεραπειες απο βοτανα παρα απο τα απομονωμενα χημικα φαρμακα.

Αναπτυχθηκαμε μαζι με τα φυτα για πανω απο δεκα χιλιαδες χρονια .Ωστε το πεπτικο  μας συστημα και η φυσιολογια μας προσαρμοστηκαν στην πεψη και τη χρηση τροφων βασιζομενη στα φυτα,τα οποια συχνα εκτος απο θρεπτικη ,εχουν και θεραπευτικη αξια.
Ιπποκράτης: "Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις