ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ,ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ

ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


Ένα από τα πολύ σημαντικά για τον άνθρωπο θεραπευτικά βότανα, το βαλσαμόχορτο από την αρχαιότητα είναι γνωστό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, την επούλωση πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Διαβαστε περισσοτερα εδω.


΄Ερευνα:
Καταθλιψη.Σε μια ερευνα που εγινε στην Αυστρια,ποσοστο 67% των ασθενων που επασχαν απο ηπια εως μεσαια καταθλιψη,παρουσιασαν βελτιωση οταν τους χορηγηθηκε ενα αποσταγμα βαλσαμοχορτου.Αυτο επιβεβαιωνει τα αποτελεσματα παλαιοτερων δοκιμων που ειχαν δειξει οτι το βοτανο κανει καλο στην καταθλιψη.γιατρικο:1/2 κγ βαμμα σε νερο 3 φορες/ημερα
Νευρικες διαταραχες. Το βαλσαμοχορτο ειναι απο τα πιο χρησιμα ευρωπαικα βοτανα για τα νευρικα προβληματα.Οι βοτανοθεραπευτες το χρησιμοποιουν ευρεως ως τονωτικο για το αγχος,την ενταση,την αϋπνια και την καταθλιψη.
Εμμηνοπαυση.Το βοτανο ειναι ιδιαιτερα χρησιμο για τα προβληματα της εμμηνοπαυσης,γιατι καταπραϋνει τα συμπτωματα τηςκαταθλιψης που προκαλουνται απο τις ορμονικες διαταραχες και αποκαθιστα τη μειωμενη ενεργητικοτητα.γιατρικο 1/2 κγ βαμμα 3 φορες/ημερα
Υπερικινη.Το κοκκινο χρωμα του ελαιου του οφειλεται σε προϊοντα της υπερικινης.Αυτο το συστατικο ειναι αντικαταθλιπτικο και τοσο ισχυρο αντιιικο ωστε ερευναται για χρηση στη θεραπεια ΗΙV και του AIDS.
Ολοκληρο το βοτανο.Η ερευνα καταδεικνυει οτι η χρηση ολοκληρου του βοτανου ως γιατρικο ειναι αποτελεσματικο στη θεραπεια ιογενων λοιμωξεων.
Πληγες,εγκαυματα .Το κοκκινο ελαιο του βαλσαμοχορτου χρησιμοποιειται εξωτερικα σε πληγες,εγκαυματα ηπιου βαθμου,και για να ανακουφισει απο κραμπες και νευροπονους.γιατρικο:επαλειψη με ελαιο η αλοιφη βαλσαμου
Γαστρικα και πεπτικα ελκη.Το ελαιο επισης χρησιμοποιειται εσωτερικα για την ανακουφιση απο τα ελκη καθως ειναι αντιιικο,αντιφλεγμονωδες και οι επουλωτικες του ιδιοτητες το καθιστουν αποτελεσματικο τοσο εξωτερικα οσο και εσωτερικα.γιατρικο:πινετε 100ml εγχυμα ημερησιως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εντος των επομενων αναρτησεων θα γινει ακριβης περιγραφη των εξης παρασκευασματων απο βοτανα
ελαια με εγχυση
βαμματα
αφεψηματα
εγχυματα
καψουλες
αλοιφες
καταπλασματα
κομπρεσες κ λοσιον
σιροπια
τονωτικα κρασια 
 

Αναμεινατε λοιπον...

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις