ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΖΟΥΧΑΣ 

Ο σύγχρονος Ασκληπιός της Κασσάνδρας Χαλκιδικής

 

Πριν από λίγα χρόνια μία κουμπάρα μου με ενημέρωσε για κάποιον θεραπευτή βοτανολόγο, ονόματι Γεώργιος Κουζούχας, από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

 

Από τότε, διαβάζοντας διάφορα βιβλία περί υγεινής διατροφής, συναντούσα το όνομα αυτό, που έδινε διάφορες συνταγές και μάλιστα πολύ αποτελεσματικές που εύκολα μπορούσε να τις εφαρμόσει ο ασθενής.

 

Από τότε του τηλεφωνούσα πολλές φορές και τον ρωτούσα να μου πει καμιά συνταγή είτε για μένα, είτε για άλλους. Πάντα πρόθυμος ο κυρ Γιώργης μου απαντούσε σε ότι του ζητούσα.

 

Φέτος λοιπόν αποφάσισα να πάω να τον γνωρίσω και από κοντά. Στις 11 Αυγοϋστου ξεκίνησα από το ζυλόκαστρο Κορινθίας για την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, έχοντας μαζί μου και το μικρό μου γιο Αριστοτέλη. Φτάσαμε αργά το απόγευμα στη Βάλτα της Κασσάνδρας στο χωριό που μένει ο κ. Κουζούχας.

 

Μετά από πολλή προσπάθεια βρήκαμε κάποιο μικρό δωμάτιο να νοικιάσουμε. Από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, την κυρα Πανάγω, μια κυρούλα 85 ετών, πήρα τις πρώτες πληροφορίες για τον θεραπευτή του χωριού της.

 

Στο διπλανό δωμάτιο έμενε μια κυρία, από ένα χωριό της Λάρισας, μαζί με τον άρρωστο γιο της 23 ετών, ο οποίος είχε νεφρική ανεπάρκεια και έκανε δύο φορές την εβδομάδα αιμοκάθαρση. Ο θεραπευτής του έδινε κάθε μέρα να πίνει το πρώτο δυνατό βότανο και ένα δεύτερο από το οποίο έπινε όσο ήθελε, ενώ παράλληλα ακολουθούσε ένα ειδικό διαιτολόγιο.

 

Όλον αυτό τον καιρό που έκανε τη θεραπεία δεν πήγαινε για αιμοκάθαρση και λειτουργούσαν κανονικά τα νεφρά του. Το παιδί ταλαιπωρημένο από τις αιμοκαθάρσεις, είναι αισιόδοξο και εμπιστεύεται τον θεραπευτή βοτανολόγο. Η μάνα παρακολουθεί προσεκτικά και με αγωνία το παιδί της. Είναι πιο ευχαριστημένη, μου λέει, τώρα παρά όταν ήταν το παιδί της στο Νοσοκομείο. Έχει άφθονα ούρα και πήρε λίγο χρώμα. Μου φαίνονται απίθανα όλα αυτά που συμβαίνουν.

 

Την άλλη μέρα συνάντησα τον κ. Κουζούχα στο καφενείο. Καθώς μιλούσε, τον περιεργαζόμουν. Πολύ πιο διαφορετικός, από ότι τον είχα φανταστεί, ακοϋγοντάς τον στο τηλέφωνο. Ψηλός, αδύνατος, νευρώδης. Εκείνο δε που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το αρυτίδωτο λεπτό πρόσωπό του, πολύ πιο νέος από την πραγματική του ηλικία. Τα μάτια του ζωντανά, ερευνητικά, εμπνέει αμέσως την εμπιστοσύνη.

 

Προχωρούμε προς το σπίτι του γιατί ήταν η ώρα που τον περίμεναν οι ασθενείς. Το βήμα του ανοιχτό και γρήγορο, δυσκολεύομαι να τον φτάσω. Στο δρόμο τον χαιρετά ένας νεαρός με πλούσια μαλλιά. 

 

Ο θεραπευτής μου εξηγεί ότι τον θεράπευσε από αλωπεκίαση. Το σπίτι του κ. Κουζούχα είναι παλιό, πέτρινο με κατώι. Η αυλίτσα γεμάτη βασιλικά με μικρά καθίσματα από κορμούς δέντρων. 



Εκεί κάθονται και περιμένουν τη σειρά τους οι ασθενείς, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Επάνω στο σπίτι δεν μπαίνει κανείς. 

Εκεί είδα και έζησα τα πιο απίθανα περιστατικά.

 

Για τέσσερις μέρες, από το πρωί έως το μεσημέρι, με επιμονή και υπομονή, προσπαθούσα να βρω λίγο χρόνο από τον θεραπευτή για να μιλήσω μαζί του και να μου δώσει απάντηση στα τόσα ερωτηματικά που μου είχαν δημιουργηθεί. Μόλις φτάσαμε στο σπίτι από το καφενείο, ο κ. Κουζούχας ανεβαίνει επάνω στο σπίτι του.

Αφού άλλαξε ρούχα κατέβηκε να αρχίσει το έργο του. 

 

Ανοίγει το κατώι και μας έρχονται διάφορες μυρωδιές. Μυρωδιά κρασιού, βασιλικού και άλλων βοτάνων. Τον παρακολουθώ με περιέργεια. Κάθομαι κάτω στο πλακόστρωτο και σκέφτομαι πως κάπως έτσι, απλά, φυσικά, χωρίς κρεβάτια, μπετόν και ουρανοξύστες, θα θεράπευαν και οι μεγάλοι μύστες της Ιατρικής, ο Ασκληπιός και ο Ιπποκράτης. Τους ψαχουλεύει την πλάτη, τους ώμους, τις φλέβες. Τους ρωτά ποιό είναι το πρόβλημά τους και μέσα σε ένα τέταρτο, έτσι απλά και με πεποίθηση, τους δίνει οδηγίες και το κατάληλο φυσικό αντίδοτο

 

Είδα άτομα με ότι ασθένειες μπορεί να φανταστεί κανείς. Νεφροπαθείς, έλκος, θυρεοειδής (ψυχρός όζος), βρογχικό άσθμα, πολύποδα, παχύ έντερο, φύσημα καρδιάς, βρογχοκήλη, καρκίνος μαστού μετά από εγχείρηση, σεξουαλική ανεπάρκεια, αδύνατο σπέρμα, σεξουαλική ανικανότητα, παχυσαρκία, αιμορροΐδες, επιληψία κλπ.

 

Εκείνο δε που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ήταν κάποιος ασθενής από το Παναιτώλιον Αγρίνιου που είχε ψωρίαση. Όλο το πρόσωπό του και τα χέρια του ήταν σαν λέπια ψαριού και με σκασίματα βαθιά σαν να είχαν γίνει με ξυραφάκι. Καθώς έξυνε το δέρμα του έπεφταν λέπια. Οι γιατροί του είχαν πει ότι δε θεραπεύεται. Ο κ. Κουζούχας τον περιεργάστηκε προσεκτικά, τον έψαξε στην πλάτη, στα μαλλιά και έβγαλε το συμπέρασμά του. 



Τον άκουσα να λέει πως σε ένα ενάμιση μήνα θα καθάριζε το δέρμα του και πως θεραπεύει 13 ειδών εκζέματα. Χάθηκε για λίγο στο βάθος του κατωγιού και βγήκε με μια τσάντα γεμάτη αλοιφές και ένα παγούρι γεμάτο με κάποιο σκούρο υγρό. Του έδωσε λεπτομερείς οδηγίες πώς θα χρησιμοποιήσει τις διάφορες αλοιφές και στο τέλος να περνά το δέρμα του με αγνό μέλι, για να μη του μείνουν σημάδια. 



Ο άρρωστος αφού ευχαρίστησε τον κ. Κουζούχα του είπε ότι αν θεραπευθεί θα βάλει τη φωτογραφία του δίπλα στο εικόνισμα. Η απάντηση του θεραπευτή ήταν η εξής: Δε χρειάζεται, θα κάνεις κάτι άλλο. Όταν με το καλό θεραπευτείς θα πας στο καφενείο του χωριού σου και θα πεις σε όλους το πώς θεραπεύτηκες και ποιός σε θεράπευσε.



Σε σοβαρές παθήσεις ο κ. Κουζούχας, πριν δώσει το δυνατό βότανο που πίνει ο ασθενής για 12 μέρες, κάνει μια προκαταρκτική θεραπεία στο σπίτι του για ένα μήνα και μετά επιστρέφει να μείνει για την τελειωτική θεραπεία. Δίνει κάποιο βότανο και με το χυμό του τρίβει ο ασθενής την πλάτη του για ένα μήνα, κάθε βράδυ. Επίσης ακολουθεί και κάποιο διαιτολόγιο για ένα χρόνο. Απαγορεύει τα αλμυρά, γλυκά, σάλτσες, ποτά, καφέ, τσιγάρο, αεριούχα ποτά και διάφορα άλλα τρόφιμα.

 

Η θεραπεία είναι εντελώς δωρεάν. Δεν παίρνει δεκάρα από κανέναν. Σε όποιον επιμένει να του δώσει χρήματα λέει χαρακτηριστικά: Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε. Στις επίμονες ερωτήσεις μου γιατί δεν δέχεται αμοιβή, αγριεύει, σφίγγει τα δόντια, με κοιτά άγρια και ξεσπά: <<Μωρέ όλοι σας την εκμετάλευση σκέφτεστε. Που είναι η αγάπη; Τι έγινε η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, στον άνθρωπο, στον πόνο, στη φτώχεια; Που είναι η ευαισθησία του ανθρώπου; Μόνο το συμφέρον, έ; Παντού, από τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι τον τελευταίο παπά, από τον πιο διακεκριμμένο καθηγητή Ιατρικής μέχρι τον τελευταίο γιατρουδάκο, από τον επιχειρηματία μέχρι τον ψιλικατζή. Η τσέπη να γεμίσει μόνο και τότε ευφραίνεται η ψυχή και θεωρούμαστε επιτυχημένοι>>.

 

Τον ακούω με έκπληξη και συνεχίζει σε πιο ήπιο τόνο: θα μπορούσα νάμουνα εκατομμυριούχος με τόσους που έχω θεραπεύσει και μάλιστα από ανίατες αρρώστιες. Κάθε χρόνο με επισκέπτεται ο εκατομμυριούχος Μπαίκερ που του θεράπευσα τη γυναίκα του και ποτέ δεν του πήρα δεκάρα. 

 

Επίσης τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο, που λειτουργεί στη Μητρόπολη της Νέας Υόρκης, τον θεράπευσα από ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε στη σπονδυλική στήλη. Η εγχείρηση στη Νέα Υόρκη θα κόστιζε 40.000 δολλάρια, με επιτυχία 50% με κίνδυνο να μείνει παράλυτος. Τον θεράπευσα χωρίς να του πάρω δεκάρα. 

 

Ο ίδιος έστειλε την Αργυρούλα Διαμαντή από την Ν. Υόρκη που έπασχε από αλλοίωση των οστών του κρανίου την οποία και θεράπευσα. Τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Πέτρο θεοδώρου είχαν αποφασίσει οι γιατροί να του κόψουν το αριστερό πόδι. Εγώ όμως τον θεράπευσα και σήμερα είναι υγιέστατος. Επίσης θεράπευσα την Αλεξάνδρα Βουτσά από Φοίνικα θεσ/νίκης της οποίας οι γιατροί είχαν αποφασίσει να κόψουν τα πόδια στα γόνατα.

 

Μία κοπέλα από το Τορόντο του Καναδά η οποία ήταν παράλυτη για τέσσερα χρόνια τη θεράπευσα. Δυο κορίτσια που έπασχαν από επιληψία, το ένα από τη θεσ/νίνη και το άλλο από τη Λάρισα, θεραπεύτηκαν. (Δε λέμε ονόματα). 

 

Επίσης κατόρθωσα να βγάλω φίδι που είχε στην κοιλιά της μια κυρία από την Παιωνία του Κιλκίς και εκατοντάδες άλλα περιστατικά. Επίσης θεραπεύω αφροδίσια νοσήματα και σεξουαλικά προβλήματα. 

 

Τι να πρωτοθυμηθώ, κ. Αννα, μου λέει, θέλω αυτά που ξέρω να τα κάνω ευρύτερα γνωστά, σε όλους τους ανθρώπους. θέλω να ενδιαφερθεί το κράτος, οι αρμόδιοι. Να ενώσουν το τηλέφωνό μου με την τηλεόραση, ραδιόφωνα, με τον τύπο, να πω τα πάντα στον κόσμο πριν προλάβει να τα εκμεταλευτεί κάποιος, όπως δεν τα εκμεταλεύομαι και εγώ. Βοηθήστε με. 

 

Εσύ ,φτωχέ κόσμε, που στενάζεις κάτω από εκμετάλευση και την αδιαφορία, βοήθα με, να μη χαθούν τόσα μυστικά. Δεν κρατιέμαι, του απαντώ όσο πιο γρήγορα μπορώ: Κυρ Γιώργη μου, κινδυνεύεις, δε φοβάσαι; Γελά ήρεμα, σηκώνει τα πυκνά φρύδια του, σκύβει λίγο και ψιθυρίζει: Μόνο το θεό φοβάμαι. Αν είμαι σταλμένος από τη Θεία Πρόνοια, να έρθει το φως, δια μέσον εμού, ποιός μπορεί να με βλάψει; Αλλωστε έχω περάσει πολλά.

Κάποιος πληρωμένος, ας μη λέμε από ποιούς, προσπάθησε να με δηλητηριάσει με τον καφέ. Η Θεία Πρόνοια με προστάτευσε. Επί τη ευκαιρία σου λέω να το ξέρεις, πως το μέλι σ' αυτή την περίπτωση, σώζει. Με έβαλαν δύο φορές φυλακή και σε μία νύχτα έχασα 200 μελίσσια. Ήμουν ο καλύτερος μελισσοκόμος της Κασσάνδρας από το 1940. Είχα τα πιο δυνατά μελίσσια, γιατί ήξερα να τα περιποιηθώ και είχα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Είχα εφεύρει μέθοδο σ' ένα κυψελίδιο να φτιάχνω 73 βασίλισσες. Μου λέει τον τρόπο, αρπάζοντας το μπλοκ και το στυλό, μου κάνει αμέσως το σχέδιο. Δεν χρησιμοποιούσα φάρμακο για την ακαρίαση. Τα κάπνιζα με αρμαδιά καπνού, έπεφτε το άκαρι και μέσα σ' ένα κουβά το έκαιγα. Με τον ιδρώτα και το μεράκι μου για τα μελίσσια σπούδασα τα παιδιά μου, τα προίκισα και με την συνταξούλα μου ζω. Δεν πρόκειται να βγει η ψυχή μου και κανείς δεν πρόκειται να με πειράξει ώσπου νάρθει εκείνη η μεγάλη ώρα που θα πω τα μυστικά που ξέρω για την υγεία του ανθρώπου. 

 

Η Ελλάδα μας θα δώσει για άλλη μια φορά τα φώτα στον κόσμο. Θα γίνει το κέντρο της πληροφόρησης, της ελπίδας, της φώτισης, όπως έγινε εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια. Σ' ευχαριστώ και σένα κ. Αννα που προσπαθείς να με βοηθήσεις στο δύσκολο έργο μου.

Τον βεβαιώνω πως θα κάνω ότι μπορώ.

Και πράγματι στις 28-8-89, σπς 10.30 π.μ. τον παρουσίασα από το Ράδιο ΥγείαΌικολογία. Ακούσαμε τον κ. Γεώργιο Κουζούχα με τι πάθος μίλησε για τις θεραπείες του που αρχίζουν τον Αύγουστο και τελειώνουν στο τέλος του Οκτώβρη. Αυτή είναι η εποχή των βοτάνων.

 

Τελειώνοντας εύχομαι στον σύγχρονο Ασκληπιό καλή υγεία, κουράγιο, και να μας μυήσει το συντομότερο στα μυστικά των θεραπευτικών βοτάνων της χώρας μας. 

Στις φίλες και τους φίλους αναγνώστες μας λέω το εξής:

 

Γιατί να φτάνουμε στο σημείο που να καταστρέφονται τα πολύτιμα όργανα του σώματός μας και να κινδυνεύει η υγεία μας;

 

Γιατί δεν φροντίζουμε έτσι από ένστικτο, όπως κάνουν τα ζώα που αν κάποιο χόρτο μυρίζει άσχημα δεν το πλησιάζουν, γιατί λοιπόν και εμείς δεν προσέχουμε το τι θα μπει στο στόμα μας, αν είναι κατάλληλο ή όχι για να μας θρέψει, αλλά κάνουμε κάτι ακόμα πιο εγκληματικό, πιεζόμαστε με κάθε τρόπο να εκφυλίσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε τα κύτταρά μας, να μάθουμε να καπνίζουμε, να τρώμε αλμυρά, να πίνουμε τα οινοπνευματώδη και τα διάφορα άλλα δηλητήρια, με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε την υγεία μας, τη ζωή μας.

 

Η μάνα φύση, η μάνα γη μας προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζει υγιεινά, νάχει υγεία και να είναι ευτυχισμένος, χωρίς πόνους και βάσανα να φτάνει σε βαθιά γεράματα, και αυτή τη ζωή να συνεχίσουν και οι απόγονοί του.

 

Η χαρά της απόλαυσης του πολιτισμένου είναι μηδέν μπρος στην αρρώσπα και το μαρτύριο του πόνου. Ζούμε σ' ένα πολιτισμό που μας σπρώχνει σε μια αφύσικη ζωή, αναπνέουμε, τρώμε, πίνουμε, κοιμόμαστε αφύσικα.

 

Αποτέλεσμα, μας λείπει η υγεία ή έχουμε τόση υγεία όση μας αξίζει. Ας πούμε λοιπόν όλοι μας ένα μεγάλο όχι στην αφύσικη ζωή και με πείσμα, πίστη και εμπιστοσύνη ας πάρουμε το δρόμο του γυρισμού στις ρίζες μας, στη μητέρα φύση που τόσο άσπλαχνα την κακοποιούμε καθημερινά.

 

Υγιεινή φυσική τροφή, καθημερινή κίνηση περπατώντας, ηρεμία, ξεκούραση, καλές σκέψεις, καθημερινή καθαριότητα και προπαντός αποβολή των άχρηστων υλικών του παχέος εντέρου, λιγότερη χρήση της φωτιάς στα φαγητά μας, προσφορά στο συνάνθρωπό μας. Τέλος μη ντρέπεστε να προσεύχεστε. Σίγουρα τότε, φίλοι μου αναγνώστες, δεν θα μας χρειάζονται τα βότανα σαν φάρμακο παρά μόνο να τα μυρίζουμε. 

 




 
ΠΗΓΗ: www.oikologoi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις