ΕΛΑΙΟ ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑΣ
παρασκευη
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΟΥ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΙΚΩΝ.
Θα χρειαστουμε:
250γρ αποξηραμενα πεταλα καλεντουλας η 500γρ νωπα
750ml ελαιολαδο η καλης ποιοτητας ηλιελαιο
20 σταγονες βιταμινης Ε
Οδηγιες παρασκευης :
Σε αποστειρωμενο γυαλινο βαζο τοποθετουμε τα πεταλα και το ελαιο
Επειτα ειτε το αφηνουμε σε σκοτεινο μερος για 4-6 εβδομαδες η αλλιως το βαζουμε στο γνωστο και πολυ αγαπητο μπεν μαρι με νερο που καιει 50-60 βαθμους για 3-4 ωρες.Το αφηνουμε να κρυωση εντελως και το σουρωνουμε.Αποθηκευουμε σε αποστειρωμενο σκουρο μπουκαλι και δεν ξεχναμε την βιτΕ.Διατηρειται για 12 περιπου μηνες η εως οτου ταγγισει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου