ΕΛΑΙΟ ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑΣ

παρασκευη

 ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΟΥ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΙΚΩΝ.


Θα χρειαστουμε:
250γρ αποξηραμενα πεταλα καλεντουλας η 500γρ νωπα
750ml ελαιολαδο η καλης ποιοτητας ηλιελαιο
20 σταγονες βιταμινης Ε 

Οδηγιες παρασκευης :
Σε αποστειρωμενο γυαλινο βαζο τοποθετουμε τα πεταλα και το ελαιο
Επειτα ειτε το αφηνουμε σε σκοτεινο μερος για 4-6 εβδομαδες η αλλιως το βαζουμε στο γνωστο και πολυ αγαπητο μπεν μαρι με νερο που καιει 50-60 βαθμους για 3-4 ωρες.Το αφηνουμε να κρυωση εντελως και το σουρωνουμε.Αποθηκευουμε σε αποστειρωμενο σκουρο  μπουκαλι και δεν ξεχναμε την βιτΕ.Διατηρειται για 12 περιπου μηνες η εως οτου ταγγισει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις